Seguidores

jueves, 2 de febrero de 2012

REDUIR LA FLOTA A LA CARTA

 Administració i associacions pacten una consulta per treure cotxes del carrer i remuntar la facturació.
El gremi elegirà els seus representants al maig.


L'edifici de l'Àrea Metropolitana, en la grisa Zona Franca, és el Mordor del taxi, ja saben, la terra ombrívola del senyor dels anells de la qual més val allunyar-se. Als seus peus, sota una pluja intermitent que mereix ser neu, els conductors demanen a crits la finalitat de nou anys de passivitat. A dalt, en una sala, representants del sector que vindrien a ser hòbbits, es reuneixen amb els gestors del gremi, Sauron i els seus orcs, per tancar la comparació cinèfila. Al final del matí, amb acord sota el braç, la pel · lícula canvia de títol. ¿Pactar amb el diable?

La cautela ve imposada pel temps passat. En anteriors mandats, els taxistes es van afartar d'escoltar que no es podia fer per ells perquè el col · lectiu estava massa dividit com per saber quin camí prendre. Ara, amb els nous, molts coincideixen en que l'Institut Metropolità del Taxi "ha fet més en quatre mesos que els altres en 10 anys». Costa no donar-los la raó. De la trobada d'ahir va sortir un bon exemple: el sector podrà escollir entre quatre propostes quina és la millor manera de reduir la flota de taxis al carrer i anivellar així l'oferta i la demanda quan la facturació, diuen, ha caigut un 40%.

La concentració s'escalfa per moments, fins que s'animen a tallar la Ronda Litoral durant 20 minuts. Cal tenir mala sort per ser un taxi pirata-una furgoneta plena de guiris carregats a l'aeroport-i passar just per davant d'una manifestació de taxistes enfurismats als quals els sobra la mala llet i els falta la feina. Així succeeix. Una Mercedes Vito impecable és sacsejada pel personal. El conductor intenta fer creure que la rossa del seu costat és la seva dona. No cola. Ni tampoc que el forçut de darrere sigui el seu cosí de Zumosol. La policia li per i li multa. Merescut.

S'han posat d'acord en venir a queixar-se. Res més. Coincideixen en el cabreig, en les ganes de que alguna cosa canviï. Però lamenten no tenir una veu única que parli per ells. La tindran, sempre que a finals de maig vagin a votar els seus representants legals. També es va acordar ahir. Per fi, alguna cosa es mou al taxi.


SALUT I BON VIATGE.

No hay comentarios: