Seguidores

viernes, 16 de diciembre de 2011

ELS TAXIS DE L'ÀREA DE BARCELONA PUGEN UN 2,9% ELS SEUS PREUS AQUESTA MITJANIT

L’abaixament de bandera dels taxis de Barcelona serà des de la mitjanit cinc cèntims més cara, de manera que passarà a costar 2,05 euros, ha informat aquest divendres l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) en un comunicat.
La tarifa del taxi augmentarà un 2,9%, amb incidència també en el preu per quilòmetre recorregut i l’hora d’espera, en tots els casos, tant en les tarifes T-2 –laborables de 8 a 20 hores– i T-1 –la resta d’horari i festius–.
El preu per quilòmetre costarà tres cèntims més, per la qual cosa amb la tarifa T-2 tindrà un preu de 0,93 cèntims i la T-2, 1,18, mentre que l’hora d’espera ascendirà a 20 euros –51 cèntims més– i 20,44 –85 cèntims més–, respectivament.
Es tracta del segon any consecutiu de pujades en plena crisi –l’aplicada fa un any va ser del 3,2%– després que es decidís congelar les tarifes del 2010 per la conjuntura econòmica.
En canvi, els suplements i els altres elements de l’estructura tarifària no canvien, com el de l’Aeroport –3,10 euros–, Port –2,10–, Fira –2,10–, Estació de Sants –2,10–, maleta –1– i el nocturn de cap de setmana i festius –2–.
La nit de Nadal l’horari del servei de taxi serà el que regeix habitualment durant tot l’any, i els taxistes podran aplicar el suplement de Nit Especial de 3,10 euros previst, i que tampoc es modifica.
Els taxistes que realitzin el descans obligatori la nit de Cap d’Any podran sortir a treballar des de les 22 hores del 31 de desembre, en lloc de les 6 de l’1 de gener, i també aplicaran el suplement de Nit Especial. 



Els suplements mantenen les seves tarifes.
 Puja la baixada de bandera, que passa de 2 a 2,05 euros, l'hora d'espera i el preu per quilòmetre.

Els taxis de l'àrea metropolitana de Barcelona començaran a aplicar aquesta mitjanit les tarifes aprovades per al 2012, amb un augment del preu del 2,9% en la baixada de bandera, l'hora d'espera i el preu per quilòmetre. La nova tarifa no afectarà els suplements, que romandran amb el mateix preu d'aquest any.


Aquest augment de preus del 2,9% equival a que la baixada de bandera pujarà cinc cèntims-de dos euros passarà a 2,05 -, mentre que la tarifa per temps i recorregut s'incrementarà una mitjana de 2,9%. Tots els suplements del taxi, com els de maletes, el de l'estació de Sants i el suplement nocturn no augmentaran.
L'augment de les tarifes va ser acordat pel Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona el passat mes de novembre i aprovat per la Comissió de Preus de la Generalitat, segons ha informat l'Institut Metropolità del Taxi (IMT). L'acord per la pujada de preus va ser pactat per l'IMT i els sindicats, que han renunciat a augmentar els seus beneficis, ja que, segons ells, el 2,9% cobreix únicament la carestia de la vida i l'increment de costos-combustible, reparacions, etc .- que han experimentat aquest any.



SUPLEMENT LA NIT DE NADAL I CAP D'ANY

L'acord va ser signat per l'IMT, la Federació Catalana del Taxi, els sindicats STAC i STAB, el Gremi Unit del Taxi (GUT) i l'Associació Empresarial del Taxi. L'any passat, la tarifa dels taxis barcelonins, que calculen que han perdut amb la crisi entre un 10% i un 20% de carreres, va pujar un 3,2%.
D'altra banda, l'IMT ha recordat que durant la nit del 24 de desembre, Nit de Nadal, els taxistes poden aplicar un suplement de "nit especial" de 3,10 euros previst en el preu. Aquest suplement també s'aplicarà la nit de cap d'any.


SALUT I BON VIATGE.

No hay comentarios: